ĉiuj Kategorioj
eo.pngEN

Hejmo>novaĵoj>industrio Novaĵoj

Kio estas sengluten vodko

01 Jan 7070

76

Gluteno havas du signifojn, unu signifas ununuran proteinon (glutenino), unu signifas la miksaĵon de glutenino kaj gliadino, kutime ĝi estas la dua situacio, kiu rilatas la nutradon kaj alergiojn. Gluteno vaste ekzistas en tritiko, semolo, Kamut, hordeo, literumita, triticale kaj sekalo kaj aliaj grajnoj, kiuj povas formi elastajn proteinajn molekulojn por helpi reguligi la trajton kaj guston.

Sed ĝi estas alergeno por multaj homoj, la korpo povas tuj provoki reagon aŭ post kelkaj horoj aŭ eĉ tagojn poste.

Gluten-netoleremo povas kaŭzi gravajn aŭtoimunajn malsanojn kiel reŭmatoida artrito, celiaka malsano, Crohn-malsano kaj alia intesta intesta sindromo de haŭtaj erupcioj ĝis kapdoloroj kaj aliaj simptomoj. Plej multaj problemoj evitas por teni sin for de la glutenaj manĝaĵoj.

Nun alkohola familio havas novan membron kiel statusa simbolo de sana dieto. Usona Agentejo pri Imposto kaj Komerco pri Alkoholo kaj Tabako anoncis verdikton, ke neniuj glutenaj alkoholaĵoj povas esti markitaj kun etikedo "sen gluteno", do ĝi troviĝas baldaŭ en la merkato.

Post kiam rajtigita, likvora entrepreno povas aliĝi al ĉi tiu emerĝa industrio. Glutenproteino ekzistas en tritiko, hordeo aŭ sekalo, ĝi povas konduki la celiajn malsanojn kun severaj gastro-intestaj simptomoj, nur en Usono estas ĉirkaŭ 3 milionoj da pacientoj kun celia malsano. Tiel, ĝi estos populara ĉe sengluten dieto.

Fakte, eĉ sen la rajtigo, vodko kaj alia alta alkoholo estas sekuraj por la celiakiaj dietaj pacientoj. Usona Akademio pri Nutrado kaj Dietetiko diris, ke distilaj spiritoj enhavas neniun glutenon, krom se poluitaj kiam parfumoj aŭ aliaj aldonaĵoj estis aldonitaj. Ĉar en la distila procezo, la alkoholo estas apartigita de la ekscitita vaporiĝa miksaĵo, kaj la proteino estas retenita.